malzemeler

Yarım kg kuru kayısı
1'er kahve fincanı pirinç
dövülmüş ceviz
kuru üzüm
2 kahve fincanı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

tarifi

Pirinç ayıklanır, yıkanır. Üzerine 1 su bardağı su konur. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
Kayısılar çok iyi yıkanır. Üzerine 1 su bardağı su konur. Şişena kadar haşlanır.
Haşlanmış pirinç, ceviz, kuru üzüm, tarçın ve 1 kahve fincanı şeker harmanlanır.
Karışım ortadan açılmış kayısılara doldurulur. Fırın kabına dizilir.
Üzerine kayısının haşlandığı su ve kalan şeker konur.
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 462
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:28
ellerine saglık sindy saolasın
SU-PERISI Tarih: 10.01.2008 12:09
degişik bir kayısı tatlısı.eline saglık sindy.