Pirinçli Kayısı Tatlısı

Son güncelleme: 08.02.2008 00:28
  • malzemeler

    Yarım kg kuru kayısı
    1'er kahve fincanı pirinç
    dövülmüş ceviz
    kuru üzüm
    2 kahve fincanı toz şeker
    1 çay kaşığı tarçın

    tarifi

    Pirinç ayıklanır, yıkanır. Üzerine 1 su bardağı su konur. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
    Kayısılar çok iyi yıkanır. Üzerine 1 su bardağı su konur. Şişena kadar haşlanır.
    Haşlanmış pirinç, ceviz, kuru üzüm, tarçın ve 1 kahve fincanı şeker harmanlanır.
    Karışım ortadan açılmış kayısılara doldurulur. Fırın kabına dizilir.
    Üzerine kayısının haşlandığı su ve kalan şeker konur.
    Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dakika pişirilir.
#10.01.2008 10:37 0 0 0
  • degişik bir kayısı tatlısı.eline saglık sindy.
#10.01.2008 11:09 0 0 0
  • ellerine saglık sindy saolasın
#08.02.2008 00:28 0 0 0