malzemeler

1 Su bardağı tarhana
1 Su bardağı nohut
3 Adet dolma biberi
4 Adet taze soğan
1 Adet olgun domates
Yarım çorba kaşığı salça
7 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
1,5 Tatlı kaşığı tuz
2,5 Su bardağı su
7 Su bardağı etsuyu

Köftesi İçin;

200 gr. yağsız dana kıyması
Yarım adet küçük kuru soğan
1 Dilim bayat ekmek içi
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber

tarifi

# İlk işlem olarak tarhana, 2,5 su bardağı soğuk suya ıslatılır.
# Daha sonra köfte hazırlanır. Rende soğan yoğurma kabına alınır, üzerine bayat ekmek içi eklenir, ekmek hamur halinin alana kadar karıştırılır.
# Üzerine kıyma, tuz, karabiber eklenir, 3 ? 4 dakika yoğrulur, fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
# Köfteler, içinde bir miktar un olan küçük bir tepsiye konur, tepsi sallanarak köfteler unlanır.
# Tencereye ayçiçeği yağı konur, üzerine ince kıyılmış taze soğanın beyaz kısmı eklenir, biraz kavrulunca ince kıyılmış dolma biberi katılır.
# Dolma biberinin rengi değişince salça, rende domates ve suda bekleyen tarhana suyu ile birlikte ilave edilir, en son etsuyu ve tuz katılır.
# Çorba sürekli karıştırılır, ısınmaya başlayınca haşlanmış nohut ve taze soğanın ince kıyılmış yeşil kısmı atılır.
# Çorba kaynama noktasına gelince köfteler katılır, ocak kısık ayara getirilir, köfteler zedelenmeyecek şekilde ara sıra karıştırılarak 15 -20 dakika pişirilir.
# Sıcak olarak sofraya getirilir.

Not: Köfteli köy çorbasına arzuya göre 2 diş ince kıyılmış sarımsak eklenebilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 511
favori
like
share
wampirella Tarih: 13.02.2008 09:38
ellerine saglık sindy abla tarifin için saol
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:23
biliyorum bu corbayı cok guzel oluyor ellerine saglık sindy...
SU-PERISI Tarih: 12.01.2008 12:44
eline saglık.soguk havalarda daha bir güzel olur.