MALZEMESİ

1 adet dil balığı
20 adet küçük boy dondurulmuş karides
2 adet marul yaprağı
2 yemek kaşığı şam fıstığı
2 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Kızartmak için:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı galeta unu
Karabiber
Tuz

SOSUN MALZEMESİ
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 limonun suyu
Tuz

TARİF
Dil balığını küçük parçalara ayırıp, yıkayın. Başka bir kapta yumurtaları kırın ve içine karabiber, tuz atın. Balıkları önce yumurtalı karışıma, sonra galeta ununa batırdıktan sonra kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alabilirsiniz. Şam fıstıklarını, kabuklarının rahat soyulması için suda bekletin. Karidesleri ve şam fıstıklarını zeytinyağında pembeleştirin.
Marul yapraklarını yıkayıp, doğrayın. Üzerine karidesli fıstıkları koyun. Dil balıklarını eşit aralıklarla yerleştirip maydanozla süsleyin.
Hazırladığınız sosu salatanızın üzerine döküp, servis yapın.

SOSUN TARİFİAyrı bir kapta mayonez, hardal, limon suyu, zeytinyağ ve tuzu çırpın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 326
favori
like
share
Sindy Tarih: 11.01.2008 11:34
karides hayatta yemem
tarif icin tesekkurler SU-PERISI