MALZEMESİ

1 kg ayva
1 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu

TARİF

Öncelikle ayvaları yıkayalım, çekirdeklerini ayıklayıp, kabuklarıyla beraber iri parçalar halinde doğrayalım.
Geniş bir tencereye ayvaları yerleştirip, üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar su ekleyip, orta ısılı ateşte haşlanmaya bırakalım. Ayvalar iyice yumuşadığında altını söndürüp, süzdürelim.
Bir mutfak robotuna koyduğumuz ayvaları püre haline getirelim. Sonra bir tencereye; bir su bardağı dolusu ayva püresine karşılık bir su bardağı toz şekeri koyalım. Üzerine bir limon suyunu da sıkıp, çok kısık ateşte pişmeye bırakalım. Helvanın olup olmadığını anlamak için, bir kaşıkla çizgi çekelim. Bu çizgi tekrar kavuşmuyorsa olmuş demektir. Altını söndürüp bir tepsiye bir parmak kalınlığında dökelim. En az 5-6 saat buzdolabında soğutalım. İyice katılaşıp, sertleştiğinde küçük parçalar halinde kesip, şeker gibi ikram edelim.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 379
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:28
saol ellerine sağlık su-perisi