MALZEMELER

1 kg kırmızı pancar
2 diş sarmısak
1 su bardağı sirke,
1 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Pancarlar yıkayıp, çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayın. Soyarak yuvarlak dilimleyin, bir kavanoza koyun. Tuzla dövülmüş saımısağa sirke ve su koyup karıştırın. Pancarın üzerine döküp, kavanozu sağa sola çalkalayın, kapağını kapatın. Bir günde turşu hazır olur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 971
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 18:45
sağol tşk
LiZ Tarih: 19.01.2008 10:24
Turşu hastasıyım heLede pancarr tşkler sindy
SU-PERISI Tarih: 11.01.2008 17:22
pancar turşusunu çok severim,salataları süslemek içinde güzel oluyor.