Trabzona Dev Spor Kompleksi

Son güncelleme: 10.01.2008 20:46
  • GSGM Müdürü Atalay, Akyazı Projesi'ni överek " Proje her anlamda çok ince düşünülmüş ve Trabzon şehrinin hatta Karadeniz'in çehresini değiştirecek. Proje tamamlanırsa buraya bir final alacağımızı da düşünüyorum" diye konuştu.


    noimage
    Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak ve yönetim kurulu üyelerinin gündeme getirdiği, Trabzon'a dev bir spor kompleksi yapılması konusundaki çalışmalar, sonucunu verdi. 2011'de Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nda da kullanılması düşünülen dev proje için ilk adım atıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, dün Akyazı'da yapımı düşünülen stadyum için Trabzon'daki daire müdürleri ile bir araya geldi. Zorlu Grand Otel'de yapılan toplantıya Genel Müdür Mehmet Atalay'ın yanı sıra Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan, Tesisler Daire Başkanı Serdar Atalay, Trabzon Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, Belediye Başkan Yardımcısı B. Cahit Erdem, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Aydın Pişiren, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Kahraman, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Ali Işıl, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Gürol Marzioğlu, Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın, Akyazı Belediye Başkanı Yahya Emiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Bayındırlık ve İskan Müdürü A. Rıza Korkmaz, İl Çevre ve Orman Bölge Müdürü Muhammet Mazlum, Tapu Sicil Müdürü Seyfettin Seyyar, Pelitli Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı ve Söğütlü Belediye Başkanı Ömer Katırcıoğlu da katıldı.

    BURAYA FİNAL YAKIŞIR

    Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, toplantıda yaptığı konuşmada, 2011 olimpiyatlarının Trabzon'da düzenleneceğini söyledi. Atalay 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Türkiye'de düzenlemek için talip olduklarını ifade ederek, "Avni Aker'in artık hantal bir yapısı var. Onarımına çok para gerekli. Yani yapacağımız masraf değmezdi. Akyazı'daki stadyum 30 bin kişilik planlandı. Ancak Avrupa Şampiyonası'nın bir ayağının da Trabzon'da oynanmasını istiyoruz. Bu nedenle kapasitesinin 50 bin olması gerekiyor. Bunu konuşacağız. 2011 Oyunlarını Avni Aker'de yapmak istemiyoruz. Bu stat artık süresini tamamladı. Şimdi Trabzon'a çok daha modern bir stad yapılması gerekli. Akyazı için hukuki süreç aşılmaya çalışılıyor. Yakında sonuçlanacak" dedi.

    ARSA DA TAMAM

    2011 olimpiyatları için Trabzon'da bir dizi temaslarda bulunan Gençlik ve spor Genel Müdürü Mehmet Atalay Trabzon'da görev yapan bürokratlarla görüşmeler yaptı. Atalay, 2011 Olimpiyatları için İl Özel İdaresi'nin havaalanı mevkiinde bulunan arazinin tahsisi konusunda girişimlerde bulundu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Trabzon İl Özel İdaresi arasında yapılan görüşmelerden sonra anlaşmaya varılarak arsanın, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Özel İdare'den alınan arazide yapılması planlanan dev spor kompeksi için çalışmalara en kısa sürede başlanacak. Trabzon Belediyesi ile yapılacak olan görüşmelerin neticelenmesinden sonra projeye ilk kazmanın vurularak inşaat çalışmalarına başlanacağı kaydedildi.
#10.01.2008 20:46 0 0 0