MALZEMELER
1.200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil

HAZIRLANIŞI
Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 503
favori
like
share
Yabangülüm Tarih: 07.07.2008 15:41
Emeklerine sağlık teşekkürler
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:32
paylşım için thanks
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 17:37
sağoll eline sağlık
COCO Tarih: 14.04.2008 22:25
Tesekkürler.
SU-PERISI Tarih: 12.01.2008 13:47
güzel tarifin için saol casper.