Ahududu Reçeli

Son güncelleme: 07.07.2008 14:54
  • Malzeme :

    1 kg. ahududu,
    6 bardak toz şeker,
    1 kahve fincanı su,
    2 çorba kaşığı limon suyu.

    Yapılışı:

    1- Ahududuları kısaca sudan geçirin. Uzun boylu yıkamayın.
    2- Sonra bir tencereye bir kat toz şeker, bir kat ahududu şeklinde kat kat istifleyin. Bir kahve fincan suyu da ilave edin. Orta ateşte pişirin.
    3- Şurup koyulaşmadan önce, limon suyunu katın. Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı sık sık kontrol edin.
    4- Şurup koyulaşınca tencereyi ateşten alın.
    5- Üzerinde birikmiş olan köpükleri delikli kepçe ile toplayın. Soğumaya bırakın.
    6- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, ağzını kapatın.
#10.01.2008 21:26 0 0 0
  • PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
#07.07.2008 14:54 0 0 0