Arnavut Ciğeri

Son güncelleme: 15.06.2009 20:04
  • MALZEMELER
    2 baş soğan
    1 koyun karaciğeri
    1/2 su baradağı un
    1/2 demet maydanoz
    1.5 çorba kaşığı kırmızı biber
    1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
    tuz

    4 Kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın. Daha sonra karaciğeri bir tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar doğrayın. Bu parçaları büyük bir kabın içine koyun ve üzerine bir kaşık kırmızı biber serpip iyice karıştırın. 30 dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını önce bol una bulayın ardından üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı kızdırdığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın. Karıştırarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe yardımıyla yağını süzüp, servis tabağına alın. Ciğerin pişiridikten sonra üzerine biraz tuz serpin. Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün. Bu arada, ince ince doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın.
#10.01.2008 21:32 0 0 0
  • çok güzel olur,yapsanda yesek casper.
#12.01.2008 12:34 0 0 0
  • akşama yapıcam, teşekkürler. ayrıca birebir aynı tarif afiyetolsun....de var.
#15.02.2008 11:13 0 0 0
  • Ya her tarifi okuyunca canımız çekiyor yemekleri. Fotoğrafları da olsa bu yemeklerin de gözümüz bari bakarak doysa. Güzel olmaz mı sizce de.
#18.02.2008 23:32 0 0 0
  • tşk güzelmiş paylaşım için saol
#07.07.2008 13:57 0 0 0
  • Nefis oluyor ya, tabii yemesi. Neyse kısmette varsa yeriz artık. Allah ağız tadı versin yeterki.
#26.08.2008 17:48 0 0 0
  • Arnavut ciğerine bayılıyorum yaaa bizim yemekhanede çıkıyo usta bi güzel yapıyo var ya parmaklarınızı yersiniz,mesela ben bütün parmaklarımı yedim şmd parmaksız parmaksız dolaşıyorum heheh
#09.09.2008 12:59 0 0 0
  • noimageTEŞEKKÜR EDERİM BU KONUDA BİR TAFSİYEDE BULUNACAM CİĞERLERİ KIZGIN YAĞA KOYMADAN ÖNCE BAHARAT ATILMASI DOĞRU DEĞİL PİŞİRDİKDEN SONRA ATILMASI DAHA UYGUN OLUR ÇÜNKİ CİĞER SERTLEŞİR VE YAĞDA KIZARAN BİBERİN SAĞLIK AÇISINDANDA ZARARI VAR KANSER ETKİSİ YAPAR PİŞİRDİKTEN SONRA İSTEĞE GÖRE ACILI VEYA ACISIZ TOZ KIRMIZI BİBER VE ÇOK AZ MİKTARDA KİMYON CİĞERİ DAHA YUMUŞAK VE LEZZETLİ YAPAR CİĞERLERİ KIZGIN YAĞA ATILDIĞINDA HEMEN KARIŞTIRMAYIN UN BİRAZ KAVRULSUN AKSİ HALDE HAMUR OLUR FAZLADA BEKLETMEYİN SERT DÜŞER VE LEZZETLİ OLMAZ AFİYET OLSUN
#24.05.2009 14:49 0 0 0
  • tesekurler
#15.06.2009 20:04 0 0 0