MALZEMELER
2 baş soğan
1 koyun karaciğeri
1/2 su baradağı un
1/2 demet maydanoz
1.5 çorba kaşığı kırmızı biber
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın. Daha sonra karaciğeri bir tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar doğrayın. Bu parçaları büyük bir kabın içine koyun ve üzerine bir kaşık kırmızı biber serpip iyice karıştırın. 30 dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını önce bol una bulayın ardından üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı kızdırdığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın. Karıştırarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe yardımıyla yağını süzüp, servis tabağına alın. Ciğerin pişiridikten sonra üzerine biraz tuz serpin. Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün. Bu arada, ince ince doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın.
Arnavut ciğerine bayılıyorum yaaa bizim yemekhanede çıkıyo usta bi güzel yapıyo var ya parmaklarınızı yersiniz,mesela ben bütün parmaklarımı yedim şmd parmaksız parmaksız dolaşıyorum heheh
TEŞEKKÜR EDERİM BU KONUDA BİR TAFSİYEDE BULUNACAM CİĞERLERİ KIZGIN YAĞA KOYMADAN ÖNCE BAHARAT ATILMASI DOĞRU DEĞİL PİŞİRDİKDEN SONRA ATILMASI DAHA UYGUN OLUR ÇÜNKİ CİĞER SERTLEŞİR VE YAĞDA KIZARAN BİBERİN SAĞLIK AÇISINDANDA ZARARI VAR KANSER ETKİSİ YAPAR PİŞİRDİKTEN SONRA İSTEĞE GÖRE ACILI VEYA ACISIZ TOZ KIRMIZI BİBER VE ÇOK AZ MİKTARDA KİMYON CİĞERİ DAHA YUMUŞAK VE LEZZETLİ YAPAR CİĞERLERİ KIZGIN YAĞA ATILDIĞINDA HEMEN KARIŞTIRMAYIN UN BİRAZ KAVRULSUN AKSİ HALDE HAMUR OLUR FAZLADA BEKLETMEYİN SERT DÜŞER VE LEZZETLİ OLMAZ AFİYET OLSUN