PORTAKAL KOMPOSTOSU

malzemeler



2 adet Yafa cinsi portakal
1 bardak su
10 adet kesmeşeker

tarifi

Portakal kabukları soyulur, dışında beyaz yerleri bıçakla alınır. Meydana çıkan lop portakal ikiye bölünür. Ortasındaki çekirdek kısmı da bıçakla çıkarılır, bir kaba. konur. Kabukları iç beyaz yerleri alınır. Kabuk zar gibi meydana çıkar. Gayet ince olarak kıyılır, bol suda temiz bir kapta kaynatılır. On dakika sonra süzülür, üç dört su değiştirilerek hem acılığı gider, hem de pişmiş olur. Piştikten sonra bir bardak su, on adet kesmeşeker ilâve edilir. Beş dakika kaynadıktan sonra ateşten alınır, portakalın üzerine konarak hazırlanmış olur.


PORTAKAL KOMPOSTOSU

Malzeme :

400 gr. şeker (1,5 su bardağı)
3 adet portakal

Yapılışı:

1- Portakalların kabuklarını muntazam soyunuz.
2- Üzerindeki beyaz kısımlarını ayıklayınız.
3- Kabuklar 1 mm. inceliğinde kıyınız (1 portakalın kabuğu kafi).
4- Üstünü örtecek kadar suyla ateşe koyunuz.
5- Kaynama esnasında suyu birkaç defa değiştiriniz, (acılığının gitmesi ve yumuşaması için).
6- Su ve şekerle bir şurup hazırlayınız.
7- Portakalları 2'ye bölüp orta kısımlarını sivri uçlu bir bıçakla oyup çekirdeklerini çıkarınız.
8- Şurubun içerisine 1 portakal ve kabuklarını atınız.
9- 5-10 dakika kaynatıp ateşten alınız.
10- Portakalların oyuk kısımları alta gelmek üzere kaselere yerleştiriniz.
11- Soğuk olarak servis yapınız.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 699
favori
like
share
EFSANE1903 Tarih: 16.02.2009 22:33
OF BE SÜPER OLUR YAA!!
SU-PERISI Tarih: 18.08.2008 10:07
portakal kompostosu çok güzel olur.saol sindy.
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 14:10
saoll eline sağlık