Malzemeler:
2 su bardağı kuru beyaz dut
1 su bardağı kuru ekşi kayısı
8 su bardağı su
1,5-2 su bardağı şeker


HAZIRLANIŞI :
Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın. Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın. 8 bardak suyu ocağa koyun. Yarım su bardağı şeker ilave edin.
Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra dutları içine ilave edin. İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin. Soğutarak servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 607
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 14:04
saoll eline sağlık
COCO Tarih: 17.04.2008 21:34
Ellerine saglik.