Muşmula Turşusu

Son güncelleme: 27.11.2009 15:58
  • Malzeme :
    2 kg. muşmula,
    1 dilim ekmek içi.

    Yapılışı:
    1- Muşmulaların çürüksüz ve orta yumuşaklıktakilerini alıp ayıklayıp yıkayınız.
    2- Kavanoz veya turşu küpüne koyunuz.
    3- Üzerine üstünü bir parmak geçecek kadar tuzlu su koyunuz, (1 lt. için 35-40 gr. tuz hesabı ile).
    4- Kavanozun ağzına çıkın yaptığınız ekmeği koyup kapatınız.
    5- Serin yerde bekletiniz, 1,5-2 ay sonra turşu yenebilecek hale gelir
#10.01.2008 23:54 0 0 0
#23.04.2008 22:22 0 0 0
  • daha neler duyacagiz
#24.04.2008 08:35 0 0 0
  • paylasimin icin sagol
#24.04.2008 08:47 0 0 0
  • güzelmiş tşk
#27.04.2008 18:29 0 0 0
  • ekmek niçin konuyor
#27.11.2009 15:58 0 0 0