Malzeme :
1 kuzu ciğeri
2 kuzu gömleği
100 gr. pirinç
1 yumurta
1 büyük soğan
1 domates
1 demet taze nane
1 demet dereotu
karabiber, yeni bahar
kimyon, tuz, fıstık, üzüm

Yapılışı :
Büyük bir kabın içinde, bir yemek kaşığı yağda, rendelenmiş soğanı pembeleştirin. Üzerine önce fıstığı koyup kavurun sonra yıkanmış pirinci ilâve edip kavurun, domatesi katın. Öte yandan ciğeri et makinesinde bir kere çekin, veya kasaba çektirin. Soğan ve pirinçle karıştırarak, ciğer suyunu çekinceye kadar kavurun. Ateşten indirin, nane, tereotu, karabiber, yeni bahar, kimyon, tuz, üzüm katın. Üzerine bir bardak su dökün, yarı ateşte pirinçler kabarıncaya kadar (10 dakika) bırakın. Yıkanmış gömlekleri ilk önce sıcak suda ıslatın. İstediğiniz büyüklükte kesin, her parçanın içine hazırladığınız içten bir parça koyup kapatın, yağlanmış tepsiye kapanan kısmı alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp fırına koyun, üstleri pembeleşince fırından çıkarıp servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 501
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:56
tşk güzelmiş paylaşım için saol
izmir_güzeli Tarih: 29.04.2008 17:34
tşk su-perisi
COCO Tarih: 18.04.2008 15:16
Sakatat la basim pek hos degil:207: