Malzeme :
1 kuzu ciğeri
2 kuzu gömleği
100 gr. pirinç
1 yumurta
1 büyük soğan
1 domates
1 demet taze nane
1 demet dereotu
karabiber, yeni bahar
kimyon, tuz, fıstık, üzüm
Yapılışı :
Büyük bir kabın içinde, bir yemek kaşığı yağda, rendelenmiş soğanı pembeleştirin. Üzerine önce fıstığı koyup kavurun sonra yıkanmış pirinci ilâve edip kavurun, domatesi katın. Öte yandan ciğeri et makinesinde bir kere çekin, veya kasaba çektirin. Soğan ve pirinçle karıştırarak, ciğer suyunu çekinceye kadar kavurun. Ateşten indirin, nane, tereotu, karabiber, yeni bahar, kimyon, tuz, üzüm katın. Üzerine bir bardak su dökün, yarı ateşte pirinçler kabarıncaya kadar (10 dakika) bırakın. Yıkanmış gömlekleri ilk önce sıcak suda ıslatın. İstediğiniz büyüklükte kesin, her parçanın içine hazırladığınız içten bir parça koyup kapatın, yağlanmış tepsiye kapanan kısmı alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp fırına koyun, üstleri pembeleşince fırından çıkarıp servis yapın.