CİĞER SARMA

Son güncelleme: 07.07.2008 13:56
  • Malzeme :
    1 kuzu ciğeri
    2 kuzu gömleği
    100 gr. pirinç
    1 yumurta
    1 büyük soğan
    1 domates
    1 demet taze nane
    1 demet dereotu
    karabiber, yeni bahar
    kimyon, tuz, fıstık, üzüm

    Yapılışı :
    Büyük bir kabın içinde, bir yemek kaşığı yağda, rendelenmiş soğanı pembeleştirin. Üzerine önce fıstığı koyup kavurun sonra yıkanmış pirinci ilâve edip kavurun, domatesi katın. Öte yandan ciğeri et makinesinde bir kere çekin, veya kasaba çektirin. Soğan ve pirinçle karıştırarak, ciğer suyunu çekinceye kadar kavurun. Ateşten indirin, nane, tereotu, karabiber, yeni bahar, kimyon, tuz, üzüm katın. Üzerine bir bardak su dökün, yarı ateşte pirinçler kabarıncaya kadar (10 dakika) bırakın. Yıkanmış gömlekleri ilk önce sıcak suda ıslatın. İstediğiniz büyüklükte kesin, her parçanın içine hazırladığınız içten bir parça koyup kapatın, yağlanmış tepsiye kapanan kısmı alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp fırına koyun, üstleri pembeleşince fırından çıkarıp servis yapın.
#11.01.2008 00:09 0 0 0
  • Sakatat la basim pek hos degil
#18.04.2008 14:16 0 0 0
  • tşk su-perisi
#29.04.2008 16:34 0 0 0
  • tşk güzelmiş paylaşım için saol
#07.07.2008 13:56 0 0 0