Malzeme :
1 kg. çekirdeksiz üzüm,
1 kg. toz şeker.

Yapılışı:
1- Üzümleri salkımdan ayırıp, çöplerini iyice temizleyin, yıkayın.
2- Susuz olarak tencereye koyun. Ortadan daha az ateşte pişirmeye bırakın.
3- Suyunu salması için, tahta kaşıkla bastırın. Sık sık karıştırarak, üzümler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
4- Sonra şekeri ilave edin. Karıştırmaya devam edin.
5- Bu arada ateşi baraz kuvvetlendirebilirsiniz. Marmelat koyulaşmaya başlayacaktır. İyice yoğun birhal alınca, tencereyi ateşten alın.
6- İyice soğutun, içlerini pamukla sildiğiniz kavanozlara yerleştirip ağızlarını sıkıca kapatın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 572
favori
like
share
seeheer Tarih: 13.08.2008 12:10
teşekkürler yapmayı deneyeceğim
SvS_CoLdDaNCe!! Tarih: 13.08.2008 12:09
ellerine saqlık
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:53
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER