Ballı muzlu ayva tatlısı

Son güncelleme: 08.02.2008 00:26
  • Malzeme

    4 ayva
    1 elma
    4 muz
    4 yemek kaşığı bal
    100 g çekirdeksiz kuru üzüm
    8 su bardağı su
    6 su bardağı toz şeker
    1 çay kaşığı şeker boyası
    Tarçın
    8 yemek kaşığı kaymak
    4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

    Hazırlanışı

    Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun. Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın.
#11.01.2008 10:29 0 0 0
  • çok severim .eline saglık sindy.
#11.01.2008 16:58 0 0 0
  • bende severim ellerine sağlık
#08.02.2008 00:26 0 0 0