malzemeler

4 yaprak kırmızı lahana
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz

tarifi

Kırmızı lahana incecik kıyılır. Tuzla gevşeyene kadar ovulur. Üzerine sirke, limon suyu ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır. Saklama kabına konur. Kapağı sıkıca kapatılır. Buzdolabında 1 hafta bekletilir. Süre sonunda kırmızı bir renk alması gerekir. Lokantalarda yediğimiz turşu-salata karışımı lahana garnitürü bu şekilde hazırlanır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 6316
favori
like
share
SquadroN Tarih: 31.07.2008 10:31
denemek lazım ama güzel olacağı kesin
yakamoz35 Tarih: 10.06.2008 22:39
Gerçekten çok güzel oluyor.Tavsiye ederim....
hasreti Tarih: 10.06.2008 22:33
cok tesekkurler,insallah lokantalardaki yedigimizin aynisidir
SU-PERISI Tarih: 12.01.2008 13:07
çok güzel yapıp deneyecegim.