Malzemeler:

2 kilogram yeşil sivribiber,
4 kilogram yeşil domates,
5-6 baş sarımsak,
2 adet kereviz,
sirke
yeteri kadar tuz.

Hazırlanışı:

Domates ve biberleri alırken taze, diri ve sert olmalarına dikkat etmek gerekir. Alınan malzemeler temizce yıkanır. Domatesler ve biberler bıçak ucuyla delinir. Uygun büyüklükte bir turşu küpüne (ya da plastik bir kaba) bir sıra domates, bir sıra biber olmak kaydıyla dizilir. Domates ve biberlerin aralarına tatlarının birbirine karışmasını sağlamak için kereviz ve soyulmuş sarımsak konur. Dizme işlemi bittikten sonra üzerini örtecek kadar sirke konur. Her bir litre sirke için bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir. Malzemenin üzerine onları baskıda tutacak kadar bir ağırlık konduktan sonra ağzı sıkıca kapatılır. Sıcak olmayan ve güneş görmeyen bir yerde biberler renk değiştirip, kirli bir sarı haline gelinceye kadar bekletilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 753
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 19:33
sağol tşk
yqMR Tarih: 20.03.2008 11:55
süper bayılırım.
SU-PERISI Tarih: 12.01.2008 12:54
biber ve domates turşusu çok güzel olur.tarifin için saol sindy.