Biber ve Domates Turşusu

Son güncelleme: 27.04.2008 18:33
  • Malzemeler:

    2 kilogram yeşil sivribiber,
    4 kilogram yeşil domates,
    5-6 baş sarımsak,
    2 adet kereviz,
    sirke
    yeteri kadar tuz.

    Hazırlanışı:

    Domates ve biberleri alırken taze, diri ve sert olmalarına dikkat etmek gerekir. Alınan malzemeler temizce yıkanır. Domatesler ve biberler bıçak ucuyla delinir. Uygun büyüklükte bir turşu küpüne (ya da plastik bir kaba) bir sıra domates, bir sıra biber olmak kaydıyla dizilir. Domates ve biberlerin aralarına tatlarının birbirine karışmasını sağlamak için kereviz ve soyulmuş sarımsak konur. Dizme işlemi bittikten sonra üzerini örtecek kadar sirke konur. Her bir litre sirke için bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir. Malzemenin üzerine onları baskıda tutacak kadar bir ağırlık konduktan sonra ağzı sıkıca kapatılır. Sıcak olmayan ve güneş görmeyen bir yerde biberler renk değiştirip, kirli bir sarı haline gelinceye kadar bekletilir.
#11.01.2008 10:40 0 0 0
  • biber ve domates turşusu çok güzel olur.tarifin için saol sindy.
#12.01.2008 11:54 0 0 0
  • süper bayılırım.
#20.03.2008 10:55 0 0 0
  • sağol tşk
#27.04.2008 18:33 0 0 0