MALZEMELER:

250 gr un

150 gr margarin

50 veya 100 gr pudra şekeri(1- 1,5 çorba kaşığı)

1 adet yumurta

1/2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Bir fiske tuz

Tart kalıbı

Tüm malzemeyle hamuru iyice yogurup üzerine nemli bir bez kapatarak 20 dk. buzdolabında dinlendirin.Tekrar yoğurup yağlanmış tart kalıbına açarak hamuru yayın ve bir çatalla hertarafına delik açın(kabarmaması için).170 dereceli ısınmıs fırında pişirin.

ÜZERİNE:

2,5 Kare peket bitter çikolata

1 küçük paket krema(200ml.)

500 gr. kestane şekeri yada bir kavanoz kestane püresi

HAZIRLANIŞI:

Tart piştikten sonra servis tabağana çevirin ve tartın üzerine kestane şekerlerini ezip yerleştirin.Ocakta benmari usulü çikolatarı eritmeye başlayın ve yarısı eridiği zaman kremayıda ekleyip iyice çikolatalar eriyene kadar karıştırın ve özlü bir krema elde edin.Bu kremayıda kestanelerin üzerine döküp üzerini süsleyin.

Ben pudra şekeri ile nota şablonu kullanarak süsledim.Şablonu bilgisayarda a4 kağıda yaptım ve kesip üzerinden tarta pudra şekeri serpiştirdim.Siz Çekilmiş fındık,ceviz,antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 317
favori
like
share
Sindy Tarih: 12.01.2008 19:37
gercekten cikolata ve kestaneli pastanin tadi baska oluyor, emegine saglik AsYa
SU-PERISI Tarih: 12.01.2008 12:58
kestane ve çikolata olduktan sonra harika bir lezzeti olur.eline saglık.