Çikolatalı Kestaneli Rüya

Son güncelleme: 12.01.2008 18:37
  • MALZEMELER:

    250 gr un

    150 gr margarin

    50 veya 100 gr pudra şekeri(1- 1,5 çorba kaşığı)

    1 adet yumurta

    1/2 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya

    Bir fiske tuz

    Tart kalıbı

    Tüm malzemeyle hamuru iyice yogurup üzerine nemli bir bez kapatarak 20 dk. buzdolabında dinlendirin.Tekrar yoğurup yağlanmış tart kalıbına açarak hamuru yayın ve bir çatalla hertarafına delik açın(kabarmaması için).170 dereceli ısınmıs fırında pişirin.

    ÜZERİNE:

    2,5 Kare peket bitter çikolata

    1 küçük paket krema(200ml.)

    500 gr. kestane şekeri yada bir kavanoz kestane püresi

    HAZIRLANIŞI:

    Tart piştikten sonra servis tabağana çevirin ve tartın üzerine kestane şekerlerini ezip yerleştirin.Ocakta benmari usulü çikolatarı eritmeye başlayın ve yarısı eridiği zaman kremayıda ekleyip iyice çikolatalar eriyene kadar karıştırın ve özlü bir krema elde edin.Bu kremayıda kestanelerin üzerine döküp üzerini süsleyin.

    Ben pudra şekeri ile nota şablonu kullanarak süsledim.Şablonu bilgisayarda a4 kağıda yaptım ve kesip üzerinden tarta pudra şekeri serpiştirdim.Siz Çekilmiş fındık,ceviz,antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz
#11.01.2008 22:10 0 0 0
  • kestane ve çikolata olduktan sonra harika bir lezzeti olur.eline saglık.
#12.01.2008 11:58 0 0 0
  • gercekten cikolata ve kestaneli pastanin tadi baska oluyor, emegine saglik AsYa
#12.01.2008 18:37 0 0 0