1/2 kap kuru uzum, saplari ayiklanmis
1 1/2 kap su
1/4 kap seker
3 veya 4 adet karanfil

Kuru uzumleri yikayin ve uzerini ortecek kadar ilik su koyun. 1 saat kadar uzumlerin sismesi icin kenarda bekletin.

Orta boy bir tencerede su ve sekeri kaynatin. Suzulmus uzumleri ve karanfilleri icine koyun, ocagi kisin. Asagi yukari 10-12 dakika kadar pisirin. Karanfilleri cikarip atin. Cukur bir kaseye bosaltin.

Ilindiktan sonra buzdolabinda sogutun. Ikram edeceginiz zaman kucuk kaselere bosaltip pilav ile birlikte yemeklerin yaninda servis yapin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 914
favori
like
share
samican Tarih: 28.06.2008 23:00
ELLERİNİZE SAGLIK
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 14:09
saoll eline sağlık
Sindy Tarih: 12.01.2008 20:34
tesekkurler AsYa
SU-PERISI Tarih: 12.01.2008 14:09
eline saglık