7 yemek kaşığı irmik
1,5 kilo süt
8 yemek kaşığı şeker
100 gram krem şanti
200 gram ceviz
1 paket vanilya
500 gram mevsim meyvaları
İrmik, süt ve şeker ağır ateşte tahta bir kaşık yardımıyla koyulaşana kadar pişirilir. Piştikten sonra vanilya ilave edilir. Derince bir payreks kap ıslatılarak bütün malzeme dökülür. Buzdolabına konulur ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine önce krem şanti daha sonra dövülmüş ceviz ilave edilir.
Not: Tatlının pürtüksüz olması için ılıkken bir mixer yardımıyla pütürsüz hale getirilmesi tavsiye olunur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 492
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:25
saol asya eline sağlık
Sindy Tarih: 12.01.2008 19:24
ellerine saglik AsYa
SU-PERISI Tarih: 12.01.2008 13:03
paylaşımın için teşekkürler.