malzemeler.

1/2 Su bardağı kuru iç bakla
1/2 Su bardağı kırık yarma
8-10 Dal dereotu
250 gr. orta yağlı kıyma
8-10 Dal maydanoz
2 Orta boy soğan
1/2 Çay kaşığı karabiber
1/2 Çorba kaşığı salça
1/2 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Tatlı kaşığı tuz
250 Gr. asma yaprağı
yapılışı:
Kıymanın içina ince kıyılmış soğan, akşamdan ıslatılmış bakla, yarma, sulandırılmış salça, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz ve biberleri katıp karıştırınız.
Yaprağı sıcak su ile yumuşatınız. Sapını çıkartıp, tüylü kısmı üste gelmek üzere masa üzerine yerleştiriniz. Hazırlanan içten bir miktar koyup muntazam sarınız. Tencereye dizip, üzerini örtünceye kadar kaynar su ilâve ediniz. Hafif hararetli ısıda 1-1,5 saat pişiriniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 644
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:58
SAOLLL TSK
by_KaRizMa Tarih: 12.03.2008 21:14
eline salik kardes
Sindy Tarih: 12.01.2008 20:43
tarif icin tesekkurler SU-PERISI