malzemeler:

Yarım kg kuzu kuşbaşı
10-15 adet mantar
2 adet kuru soğan
2'şer adet domates ve sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
3 adet yufka
yapılışı:
Tencereye yağın yarısı konur. İnce kıyılmış soğan atılır, yumuşayıncaya dek kavrulur. Üzerine sırasıyla et, sivri biber ve domates eklenir. Et suyunu bırakıp, çekince kuşbaşı doğranmış mantar ve tuz, karabiber eklenir. Mantarlar yumuşayınca ateşten alınır. Yufka tezgaha serilir. Yüzeyine yağ sürülüri 4 kenarı içe doğru katlanarak kare şekil elde edilir. Artı şeklinde keserek 4 parçaya bölünür. Diğer 2 yufka da aynı şekilde hazırlanır. 12 adet yufka çıkar. Komposto kasesine kenarlarından sarkıtarak yufka yerleştirilir. İçine yeteri kadar süzülmüş iç konur. Bohça gibi kapatıldıktan sonra yağlanmış tepsiye ters çevrilir. Kebapların üzerine az yağ sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana dek pişirilir. Servis yapılacağı sırada üzerine etin kalan suyu gezdirilir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 506
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 14:11
saol eline sağlık tsk
DİDEM Tarih: 12.01.2008 20:28
çok güzel yemekler yapıyosunus ama biz hiç görmüyorus:72:

emeğine sağlık ablacığım teşekkürler
Sindy Tarih: 12.01.2008 20:25
guzel bir tarif, ellerine saglik SU-PERISI