malzemeler

2 adet enginar
4 yemek kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 adet et suyu tablet
Karabiber, tuz

tarifi

Enginar tencereye konur, üzerine 2 su bardağı su eklenir, yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra suyuyla birlikte robottan geçirilir. Başka tencerede un ve yağ kavrulur. Üzerine enginar katılır. Fazla ısınmadan süt eklenir. Kalan su, tuz ve karabiber ilave edilir. Et suyu tablet atılır. Karıştırarak bir taşım kaynatılır.


Enginar Çorbası

MALZEMELER

2 Adet taze enginar veya konserve
2 Su bardagi su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kasigi un
2 Çorba kasigi tereyagi
3 Su bardgi sicak et suyu
Yarim demet dereotu
1 Çorba kasigi süt kremasi
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kasigi kirmizi tozbiber

YAPILIŞ TARİFİ

Taze enginarlari temizleyip limon suyu ilave edilmis 2 su bardagi suda
haslayip delikli kepçe ile ayri bir tabaga alin.
1.5 çorba kasigi tereyagini kizdirip, unu pembelesinceye kadar karistirarak
kavurun.
Sicak et suyunu ve enginari hasladiginiz suyu ilave edip kaynatin.
Enginarlari ve kiyilmis dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.
Enginarlar yumusayinca süt kremasi, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika
daha pisirin.
Kalan tereyagini kizdirip, kirmizi tozbiberi kavurun.
Çorbanin üzerine gezdirerek döküp kiyilmis maydanozla süsleyerek servis
yapin



ENGİNAR ÇORBASI

Malzemeler:

1 kg enginar, temizlenmiş ve küp şeklinde kesilmiş
2 İt tavuk suyu
1/2 kg soğan, ufak doğranmış
3 diş sarımsak, dövülecek
1 lt krema
4 dal taze kekik
1 demet dereotu
150 gr tereyağı
tuz, karabiber
zeytinyağı

Yapılışı:

Enginar 75 gr tereyağında 2 dakika sote edilir. Soğan ve dereotunun yarısı ilave edilir ve karıştırılır. Sarımsak, kekik eklenir ve sote etmeye devam edilir. Tuz ve biber koyulur. Tavuk suyu ilave edilir. Enginarlar yumuşayıncaya dek pişirilir. Piştikten sonra blenderdan geçirilir. Kalan dereotu, tereyağı ve krema eklenir. Süzgeçten geçirilir. Tekrar ateşte kaynatılır. Çorba tabağına alınır. Sos dökülerek servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 382
favori
like
share
wampirella Tarih: 13.02.2008 09:39
değişik tarifin için teşekkürler sindy
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:21
teşekkürler sindy ellerine saglık...
SU-PERISI Tarih: 14.01.2008 17:43
degişik tariflerin için saol sindy.emegine saglık.