malzemeler

1 Sığır dili
1/2 Çorba kaşığı un
1 Orta boy havuç
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Orta boy soğan
1 Defne yaprağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1/4 Çay kaşığı karabiber
Garnitürü için :
1 Orta boy havuç
2 Orta boy patates
1 Su bardağı bezelye

tarifi


Dili düdüklü tencereye koyunuz. Dörde bölünmüş havuç ve soğan, defne yaprağı, tuz, karabiber ve 3 su bardağı su koyup pişiriniz. Sıcak iken derisini soyunuz. 1 cm. genişliğinde dilimleyip, servis tabağına yerleştiriniz. Etrafını değişik renklerde sebze garnitürü ile süsleyiniz.
Unu biraz su ile eziniz. 1 su bardağı et suyu ve yağ ilave ederek bir taşım kaynatınız. Dilin üzerine gezdirip sıcak servis yapınız.

Not : Dil düdüklü tencerinin özelliğine göre 40-50 dakikada pişer. Normal tencerede pişmesi 4-5 saat sürer

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 678
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:21
paylşım için thanks
SU-PERISI Tarih: 14.01.2008 18:20
eline emegine saglık sindy.