Malzemeler:

3 adet küçük boy kelek kavun.
2 baş sarımsak,
1 adet limon,
yarım demet maydanoz,
1 kahve fincanı sirke,
1 çay kaşığı tozşeker,
yeterince tuz
su.

Hazırlanışı:

Kelekleri yıkayarak ince dilimler halinde keselim. Kaşık veya bıçak yardımıyla çekirdeklerini sıyırdıktan sonra tekrar temizce yıkayalım. Dilimlenmiş keleklerin her tarafını tuzlayarak kabukları üst tarafa gelecek şekilde uygun bir tepsiye dizelim. Tepsinin üzerini bir tülbentle örterek 4,5-5 saat kadar bekleterek tekrar yıkayalım. Uygun bir kavanozun dibine maydanozları serelim. Kelek dilimlerini sıkı sıkı dizerek aralarına sarımsakları serpiştirelim. Dilimlenmiş limonları üzerine yerleştirelim. Kavanozu dolduracak kadar hazırladığımız tuzlu suya tozşekeri ve sirkeyi de katarak kavanoza dolduralım. Kavanozumuzun kapağını hava almayacak şekilde sıkı sıkı kapatalım. Zaman zaman kapağı açarak üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe ile alalım. Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ederek olmasını bekleyelim.


Kelek Turşusu

Malzemeler

Kelek,
sarımsak,
sivri biber,
maydanoz,
dilimlenmiş limon
bir miktar toz şeker

Tarifi

Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın.
Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin.
Keleklerin üzerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzlu salamura koyun. İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın.
18~20°C~de ekşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1138
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:24
Güzel Bir Turşu Çeşidi Paylasim İçin Saol
kuber Tarih: 11.01.2009 15:03
teşekkürler çokta güzel olur
ozan_kaya Tarih: 11.01.2009 14:24
eline sagllık
SvS_CoLdDaNCe!! Tarih: 14.07.2008 21:18
ellerine saqlık
AYIŞIĞI Tarih: 11.06.2008 15:16
[FONT="Arial Narrow"]ellerine sağlık sindy...
by_KaRizMa Tarih: 09.06.2008 13:08
tesekurler
ozan_kaya Tarih: 09.06.2008 10:38
sagol eline saglık
SU-PERISI Tarih: 13.01.2008 01:42
kelek turşusu nede güzel olur sindy.emegine saglık