malzemeler

5 adet enginar
2'şer adet havuç, patates
1 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 dilim limon
Tuz, karabiber
Terbiyesi için:
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı su

tarifi

Önce terbiye karışımı hazırlanır. Kuşbaşı doğranmış enginarlar karışıma atılır, 1 saat bekletilir. Tencereye zeytinyağı konur, ısınınca ince doğranmış soğan, küp şeklinde doğranmış havuç atılır, kavurmaya başlanır, 5 dakika sonra küp şeklinde doğranmış patates katılır. Patates yumuşamaya başlayınca terbiyesiyle birlikte enginarlar eklenir. Tuz, karabiber serpilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Yarım saat orta ateşte pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur. Arzuya göre dereotuyla süslenir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1616
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:42
TSK SAĞOLUNN
SU-PERISI Tarih: 21.01.2008 15:48
eline saglık sindy.
eskitoprak Tarih: 14.01.2008 16:00
severim tesekkurler paylasim icin