MALZEMELER

500 gr. yağlı kıyma,
1 kg. küçük kuru soğan,
1 kahve fincanı nar pekmezi

YAPILIŞ TARİFİ

Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etler ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. Soğanlar iri
ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir soğan saplanır.
Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış
nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta
bekletilir ve servis yapılır

SOĞAN KEBABI

malzemeler

1 Kg. iri arpacık soğanı
1 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Kg. orta yağlı kıyma
1/2 Çay kaşığıi karabiber
1/2 Dilim ekmek içi
2 Çorba kaşığı sıvıyağ

tarifi

Kıymaya tuz, karabiber ve ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi ilave edip yoğurunuz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayınız.
Soğanın dış kabuğunu soyup, uç kısmını kesiniz. Kesilen kısımları alta gelecek sakilde küçük bir tepsiye 1 soğan, 1 köfte olmak üzere yan yana sıralayınız. Soğanların üzerine biraz sıvı yağ, döküp orta hararetli fırında pişiriniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 511
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 14:10
saol eline sağlık tsk
SU-PERISI Tarih: 17.01.2008 00:24
bence dene didem güzel olur.sindy eline saglık.
DİDEM Tarih: 12.01.2008 20:30
sindy sence soğan kebabını deneyimmi:72:

emeğine sağlık teşekkürler