Malzemeler:

4 adet kalın pırasa
200 gr orta yağlı kıyma
1 adet küçük kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
8-10 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
Tuz, karabiber

Yapımı:

Pırasaların beyaz kısımları az yumuşayacak kadar haşlanır. Daha sonra 3 parmak eninde doğranır. İç malzemesi karıştırılır, 1 su bardağı su eklenir. Pırasa dilimleri ortadan kesildikten sonra katlara ayrılır. Elde edilen dikdörtgen parçanın kenarına iç konur ve rulo şeklinde sarılır. Sarmalar tencereye dizilir, üzerine 1 su bardağı su gezdirilir, düz tabak kapatılır. Orta ateşte yarım saat pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 707
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 17.01.2008 00:15
pırasa dolmasını biliyordum ama sarmasını yeni duydum.emegine saglık sindy.