malzeme
8 yumurta,
25 gram kuru mantar,
50 gram tereyağı,
1 demet maydanoz,
2 kaşık domates salçası,
1 baş küçük soğan,
yeteri kadar karabiber ve tuz.

Yapımı:

Mantarları soğuk suda ıslatın. Maydanozları ayıklayıp yıkayın, kıyın, sonra kullanmak üzere bir kenara koyun soğanı da rendeleyin. Tereyağıyla kıyılmış soğanı bir kuşaneye koyup ateşe oturtun. Soğanlar pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştıracak kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra mantarları sudan çıkartın, süzün ve tencereye boşaltın.
Tuzunu ve biberini serptikten sonra birkaç dakika daha kavurduktan sonra biraz kaynatın. Kuşanedekiler kaynayınca ılık suda eritilmiş olan domates salçasını katın, kapağını kapatın ve vakit vakit karıştırarak mantarları yarım saat hafif ateşte pişirin. Salçanın suyu çekildikçe sıcak su veya et suyu katın. Salça piştikten sonra yıkanmış ve kıyılmış maydanozu tencereye katın ve karıştırın.
Tencereyi ateşten indirin. Mantarlı salçayı geniş ve çukur bir pyrex tabağa boşaltın. Kabı ateşe oturttuktan sonra yumurtaları, sarıları bozulmadan salçanın üstüne teker teker kırın, yumurtaların beyaz kısımlarını hafifçe tuzlayın. Yeteri kadar da karabiber serptikten sonra yumurtaları pişirin. Sonra pyrex kabı sofraya götürüp servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 447
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 19:29
Bu harika yemek tarifi ve de paylaşımınız için sizi kutluyorum...
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 13:35
saoll eline sağlıık
Sindy Tarih: 15.01.2008 10:23
ellerine saglik SU-PERISI