malzeme:

1 kg kabak,
1,5 kg tozşeker,
4 bardak su,
1 limon (veya 1,5 gr limontuzu).

Yapılışı:

Helvacıkabağı, çekirdekleri çıkarılıp kabukları kesildikten sonra, kare şeklinde küçük küçük doğranır. 20 bardak suda, 250 gr sönmemiş kireç eritilir, suyu alınır ve kabak parçalan durulmuş kireç suyunda 6 saat bırakılır. Kireç suyundan çıkarılan kabaklar bol suda iyice yıkanır, süzülür. 1,5 kg tozşeker 4 bardak suda kaynatılarak şurup hazırlanır. Şurup kıvamını bulunca yıkanmış ve suyu süzülmüş kabak parçalan içine atılır ve kaynatılarak kabaklar pişirilir. Reçel kıvamını alınca limon suyu dökülür, hafifçe kanştınlarak limon suyu her yana eşit biçimde dağıtılır, 2-3 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Reçel ateşten indirilince, soğumadan temiz ve kuru kavanozlara boşaltılır. Serin kuru bir yerde saklanır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 452
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:51
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
Sindy Tarih: 13.01.2008 16:59
guzel bir recele benziyor emegine saglik SU-PERISI