Dondurucu soğuklara karşı Buz makyajı

Son güncelleme: 14.01.2008 01:22
  • Kar tanecikleri düşer düşmez, cildimiz kuruyor, çatlıyor ve pul pul dökülüyor... Bu durum, kar taneciklerine olan sevgimizi engelleyecek mi? Cildi besleyen, soğuk havanın olumsuz etkilerinden koruyan cilt bakım ve makyaj ürünleriyle, tabii ki hayır!

    Fondötenle taze bir cilt

    Kışın cildimizin diğer mevsimlere nazaran daha solgun göründüğünü hepimiz biliyoruz. Peki ama soğuk kış günlerinde tıpkı kar gibi bembeyaz mı görünmeliyiz? Bu söz konusu bile olamaz! Renkli bir fondötenle karıştıracağımız nemlendirici ya da çok hafif bir makyaj sayesinde cildimizin yeniden taze görünmesini sağlayabiliriz. Ayrıca ürünlerin içeriğindeki renkli pigmentler, ultraviyole ışınlarını frenledikleri için güneşe karşı daha iyi korunmanız da mümkün. Önemli olan mümkün olduğunca zengin içerikli bir ürün kullanmaya özen göstermeniz. Çünkü, sıcaklık 8 derecenin altına iner inmez yağ bezleri daha az çalışıyor. Bunun sonucunda koruyucu yağ tabakası zarar görüyor ve ölü hücreler dökülmeye başlıyor. Sonuç: Cilt kendini soğuğa karşı koruyamaz hale geliyor. Cildiniz kuruduysa optimal korumayı renkli kremler, Hindistan cevizi ve jojoba yağıyla zenginleştirilmiş fondötenlerle sağlayabilirsiniz.

    dudaklara renkli bakım

    Dudaklarımız yüzümüzden 20 kez daha ince olduğu gibi yağ bezleri de içermiyor. Dolayısıyla ani ısı değişimlerinde çatlamalarına hiç şaşmamalı. Özellikle dondurucu soğukları tüm şiddetiyle hissettiğimiz bu günlerde dudaklarımızı korumanın tam zamanı. Dolayısıyla her gün dudaklarınıza bakım ürünleri sürmeye özen gösterin. Üstelik bu ürünler dudaklarınıza renk veren özelliğe de sahipler.


    Nemlendiricilerle güneşten korunma

    Kış mevsiminde güneş yanığı olur mu demeyin! Özellikle kayak yaparken bu sorunla sandığınızdan çok daha hızlı bir şekilde karşılaşabilirsiniz. Çünkü yüksek bölgelerde hava yoğunluğu azalıyor ve bunun sonucunda güneş ışınları neredeyse hiç süzülmeden toprakla birleşiyor. Kar ve buz kristalleri tıpkı bir mercek gibi ışığı demet haline getiriyor ve cildinize yansıtıyor. Bu nedenle kış sporlarını uygularken mutlaka güneş kremi kullanmaya özen göstermeniz gerekiyor. Makyajınızın kremlediğiniz cildinizin üzerinde leke halinde durmasını istemiyorsanız güneş ışınlarından koruyan özelliğe sahip yeni ürünleri kullanmanızda yarar var.
#13.01.2008 11:19 0 0 0
  • teşekkürler sindy.
#14.01.2008 01:22 0 0 0