PORTAKAL KABUĞU MARMELATI

Son güncelleme: 07.07.2008 14:51
  • MALZEMELER:

    -3 su bardağı portakal kabuğu püresi
    (kalın kabuklar tercih edilmeli)
    -4 su bardağı şeker
    -1- 2 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

    YAPILIŞI:

    1- Portakal kabukları yıkanıp bir kaç gün suda bırakılır.
    2- Haşlanıp süzülür.
    3- Fındık makinesinde çekilir.
    4- Şeker katılıp karıştırarak yavaş ve uzun süre pişirilir. Limon tuzu veya limon suyu ilave edilip ateşten alınır. (Portakal suyu da katılabilir.)
#13.01.2008 16:01 0 0 0
  • oh mis gibi kokar.eline saglık.
#16.01.2008 13:14 0 0 0
  • PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
#07.07.2008 14:51 0 0 0