MALZEMELER:

-3 su bardağı portakal kabuğu püresi
(kalın kabuklar tercih edilmeli)
-4 su bardağı şeker
-1- 2 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

YAPILIŞI:

1- Portakal kabukları yıkanıp bir kaç gün suda bırakılır.
2- Haşlanıp süzülür.
3- Fındık makinesinde çekilir.
4- Şeker katılıp karıştırarak yavaş ve uzun süre pişirilir. Limon tuzu veya limon suyu ilave edilip ateşten alınır. (Portakal suyu da katılabilir.)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 610
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:51
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 16.01.2008 14:14
oh mis gibi kokar.eline saglık.