Soğan Kebabı

Malzemeler:

* 1 kğ kebablık soğan
* 600 gr orta yağlı kıyma
* Tuz
* bol miktar karabiber
* 3 yemek kaşığı nar ekşisi(nar pekmezi)
* 1/2 su bardağı su

Yapılışı:

* Önce soğanlarımızı iki taraflı baş kısımlarını kesip yıkayalım.
* Kıymamızı tuz ve karabiber ile iyice yoğruyoruz.
* Tepsimize sıra ile soğan ve ceviz büyüklüğünce et olacak şekilde dizelim.
* Üzerine nar ekşisi ve suyu gezdirelim.
* Bu şekilde fırınlıyoruz.

Soğan kebabını da patlıcan kebabı gibi mangalda yapabilirsiniz. Piştikten sonra bir tepsiye dizip, sulandırılmış nar ekşisini ilave edip, üzerini kapatarak 10 dk. kadar çok kısık ateşte dinlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 656
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 14:06
saol eline sağlık tsk
özleem Tarih: 30.01.2008 14:53
ben cok severim,ne zamandir yapmamistim bir yapip yiyelim emgine saglik
civciv Tarih: 19.01.2008 02:34
değişik bir kebap ama soğanı kabuğuylamı pişireceğiz .ellerine sağlık eskitoprak
eskitoprak Tarih: 14.01.2008 16:20
[url]http://www.main-board.com/kebaplar-kofteler/112344-sogan-kebabi.html#post2330798[/url]
konuyu burayla birlestirelim