malzemeler.

250 gram margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 adet yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı karbonat
4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilyalı puding
5-6 adet çilek
Bir tutam tuz
yapılışı:

Margarin, yoğurt, 2 kaşık toz şeker, yumurta akı ve karbonatı genişçe bir kaba alın. Tuz ve unu katın. Yoğurarak hamur kıvamına getirin. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Tencerede su ve şekeri kaynatın.
Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde, merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Su bardağı ile hamurun yarısının üzerinde yuvarlaklar kesin.
Diğer yansının ortasına da çay bardağı koyup, yuvarlaklar çıkarın. Ortası halka şeklinde çıkarılmış hamurları, kesilmemiş olan hamurların üzerine yerleştirin, önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yarım saat pişirin.
Fırından çıkardığınız kabaran hamurları dinlenmeye bırakın. Soğuttuğunuz şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin. Vanilyalı pudingi, üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Küçük doğranmış çilekle karıştırm. Soğumadan hamurların ortasına doldurun. Daha sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakıp, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 460
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:22
ellerine sağlık su-perisi bu beni aşar ya anneme muracaat
Sindy Tarih: 15.01.2008 09:44
ellerine saglik SU-PERISI
refik Tarih: 14.01.2008 17:46
tariflerin için teşekkürler su-perısı