malzeme
2 yumurta, 1 limon
1 çorba kaşığı havyar,
yeteri kadar zeytinyağı,
1 demet maydanoz,
2 kırmızı biber turşusu (veya birkaç gün önceden sirkeye yatırılmış kırmızı biber),
yeteri kadar tuz.

Yapımı :

Yumurta sarıları, tuz, limon suyu ve yeteri kadar zeytinyağıyla bir mayonez hazırlanır. Mayonez hazır olunca buna küçük karelere kesilmiş biberler, havyar ve kıyılmış maydanoz katılır. Karıştırılır ve yemek reçetelerine uygun biçimde kullanılmaya hazır bir duruma getirilmiş olur. Bu salça genellikle haşlanmış ve soğuk balık yemeklerinde kullanılmaktadır

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 366
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 08:36
paylaşım için çok thanks....
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 17:27
sağoll eline sağlık
Sindy Tarih: 18.01.2008 13:51
tesekkurler SU-PERISI