SEBZELİ İŞKEMBE

Son güncelleme: 07.07.2008 14:20
  • malzeme

    1 kilo İşkembe,
    rendelenmiş 75 gram gravyer peyniri,
    1/2 kilo olgun domates,
    1 baş soğan,
    2 körpe havuç,
    2 sap kereviz,
    1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
    isteğe göre 1 tutam kıyılmış merzenguş otu veya biberiye ya da fesleğen,
    5 çorba kaşığı zeytinyağı,
    yeteri kadar tuz ve karabiber.

    Yapımı

    Üstü kazınmış havucu ve soğanı rendelemeli. Temizlenmiş 2 sap kerevizi kıyarcasına ince doğramalı. İşkembeyi temizleyip pişirmeli, soğuyunca iri iri kıymalı.
    Bir tencereye zeytinyağıyle rendelenmiş havuç ve soğanı koyup kabı ateşe oturtmalı. Bunlar pembeleşirken kıyılmış maydanozla kerevizi katmalı. Bir tutam da kıyılmış merzenguş veya biberiyeyi serpiştirdikten sonra tenceredekileri bir-iki dakika kavurmalı.
    Bu süre sonunda işkembeyi katmalı ve bir sûre de bununla karıştırarak kavurmalı. Yeteri kadar tuzla biber serptikten sonra süzgeçten geçirilmiş domatesi katmalı, tencerenin kapağını örtüp içindekileri hafif ateşte pişmeye bırakmalı.
    Vakit vakit karıştırılacak yemek iyice pişince bunu bir servis tabağına boşaltmalı ve yanında rendelenmiş peynir olduğu halde sıcak sıcak servis yapmalı.
#15.01.2008 09:15 0 0 0
  • eline saglık sindy.
#16.01.2008 12:50 0 0 0
  • paylşım için thanks
#07.07.2008 14:20 0 0 0