malzeme

1 kilo İşkembe,
rendelenmiş 75 gram gravyer peyniri,
1/2 kilo olgun domates,
1 baş soğan,
2 körpe havuç,
2 sap kereviz,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
isteğe göre 1 tutam kıyılmış merzenguş otu veya biberiye ya da fesleğen,
5 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı

Üstü kazınmış havucu ve soğanı rendelemeli. Temizlenmiş 2 sap kerevizi kıyarcasına ince doğramalı. İşkembeyi temizleyip pişirmeli, soğuyunca iri iri kıymalı.
Bir tencereye zeytinyağıyle rendelenmiş havuç ve soğanı koyup kabı ateşe oturtmalı. Bunlar pembeleşirken kıyılmış maydanozla kerevizi katmalı. Bir tutam da kıyılmış merzenguş veya biberiyeyi serpiştirdikten sonra tenceredekileri bir-iki dakika kavurmalı.
Bu süre sonunda işkembeyi katmalı ve bir sûre de bununla karıştırarak kavurmalı. Yeteri kadar tuzla biber serptikten sonra süzgeçten geçirilmiş domatesi katmalı, tencerenin kapağını örtüp içindekileri hafif ateşte pişmeye bırakmalı.
Vakit vakit karıştırılacak yemek iyice pişince bunu bir servis tabağına boşaltmalı ve yanında rendelenmiş peynir olduğu halde sıcak sıcak servis yapmalı.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 565
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:20
paylşım için thanks
SU-PERISI Tarih: 16.01.2008 13:50
eline saglık sindy.