Malzeme:

6 adet yumurta
150 gr. lop et
2 çorba kaşığı yağ Tuz

Yapılışı:

Lop et ince şeritler halinde kesilir, sonra enlemesine doğranır. Elde edilen ufak et parçalan bir tavada kızartılır ve soğumaya bırakılır. Etler soğuyunca üzerine yumurtalar kırılır, tuz atılır ve beş - altı defa hepsi birer kere çırpılır. Genişçe biçitavada yağ kızdırılır, etli yumurtalar tam ortasına boşaltılır. Çatalla birkaç kez karıştırıldıktan sonra yumurtaların sulu durumu gidinceye kadar tava hafifçe sallanarak omlet pişirilir. Omlet pişince çatalla üste doğru kıvrılır ve delikli kepçe ile servis tabağına alınır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 402
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 19:30
Bu harika yumurtalı yemek tarifi ve de paylaşımınız için sizi kutluyorum...
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 13:35
saolll eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 17.01.2008 00:00
eline saglık sindy etli omlette güzel olmuş