Malzemeler:

1 adet orta boy lahana
1 kg sirke
10 dis sarimsak
7 kg havuç
tuz, su
limon
1 bag maydanoz

Yapilisi:

1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin. Iri parçalar halinde dograyin.
2) Sarimsaklari temizleyin.
3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin.
4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina sarimsaklari koyun.
5) Üzerine sirke ve tuzlu suyu dökün. Limonu dilimleyip lahanalarin üstüne yerlestirin. Maydanozlari uzerine yerlestirin.
6) Kavanozun kapagini iyice kapatin, serin bir yerde 10-15 gün olmaya birakin.
NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 628
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 19:34
sağol tşk
yqMR Tarih: 20.03.2008 11:52
bende çok severim...
nazlıı Tarih: 22.01.2008 02:45
eline sağlık bende çok severim....
SU-PERISI Tarih: 16.01.2008 14:03
lahana turşusunu çok severim.eline saglık.