MALZEMELER:

-1 kg ayva
-2 su bardağı şeker
-1 limon suyu

YAPILIŞI:

1- Ayva yıkanır, soyulur, ortaları çıkarılır. Kabuklar ve orta kısımlar 4- 5 bardak su ile kaynatılıp suyu alınır.
2- Dilimlenmiş ayvalara katılıp çok yumuşamadan haşlanır.
3- Şeker ilave edilip bir süre daha yavaş yavaş kaynatılır. Ateş kapatılır. Kapağı kapalı olarak bekletilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1130
favori
like
share
refik Tarih: 19.04.2009 12:25
güzel tarif eline saglık
samican Tarih: 28.06.2008 23:01
HIM ELLERİNİZE SAGLIK
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 14:08
saoll eline sağlık
Sindy Tarih: 18.01.2008 13:37
tesekkurler SU-PERISI