MALZEMELER

3 su bardağı su
1.5 kg toz şeker
650 gr kuru kayısı
2 çorba kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI

Kuru kayısıları oniki su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin. Diğer bir tencereye üç su bardağı su ile toz şeker koyun ve orta ateşe yerleştirin. Karıştırarak şekeri eritin ve kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşmaya başladığında, kayısıların suyunu süzüp tencerenin içine atın ve şurup tekrar koyu kıvamını buluncaya dek kaynatın. Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1082
favori
like
share
SvS_CoLdDaNCe!! Tarih: 13.08.2008 12:24
ellerine saqlık
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:51
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
Sindy Tarih: 17.01.2008 10:20
kayisi recelini severim ama kuru kayisili hic yemedim, emegine saglik SU-PERISI