Enginar Musakkası

Son güncelleme: 18.04.2008 15:50
  • malzemeler.

    6 adet enginar
    Yarım kg kuzu kuşbaşı
    1 çorba kaşığı salça
    Yarım limon
    1 baş kuru soğan
    1 su bardağı su
    Tuz, karabiber

    yapılışı.

    Önce enginarlar limonla ovulur. Sonra kuşbaşı doğranır. Tencereye enginarlar aktarılır. Başka tencereye yağ koymadan kuzu eti atılır. Suyunu bırakıp, çekince ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber atılır. Soğan şeffaflaşınca salça katılır. Kokusu gidene dek pişirilir. En son sıcak su eklenir. Etli karışım doğranmış enginarın üzerine dökülür, karıştırılmaz. Gerekirse az su eklenebilir. Tencerenin kapağı kapatışır.Orta ateşte 30-35 dakika pişirilir.
#16.01.2008 23:09 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#17.01.2008 09:32 0 0 0
  • ellerine saglık
#14.02.2008 23:36 0 0 0
  • saoll eline sağlık
#18.04.2008 15:50 0 0 0