Yufkalı Tas Kebabı

Son güncelleme: 17.04.2008 13:09
  • Malzeme :
    1 kilo koyun eti,
    4 çorba kaşığı sade yağ,
    2 baş soğan,
    3 domates ya da 1 çorba kaşığı domates salçası,
    3 bardak su,
    tuz,
    yeterince yufka..

    Yapılışı:
    1- Kuşbaşı etler tas kebabı haline geldikten ve soğuduktan sonra yufka sarıp sahanda pişirmek suretiyle yufkalı tas kebabı elde edilir.
    2- Yalnız bu kebabın lezzetli olması için yufkayı üç kat olarak hazırlamak ve iki avuç içi boyunda kestikten sonra içine tas kebap halindeki et parçalarını iyice yaymak, yufkayı bohçe gibi alttan üste katlamak lazımdır.
    3- Üç katlı yufkanın her katı arasına yumurta sürülürse yufkaların birbirine yapışması önlenmiş olur.
    4- Bohça halindeki yufkalı kebapları, nebati yağı kızdırılmış olan tavaya ikişer ikişer atın her iki taraflarının da kızarmasını sağlamak için uzun bir çatalla çevirmek iyice kızarınca da iki parçayı çıkarıp tavaya atmak suretiyle tüm yufkalı kebapları kızartmak mümkündür
#16.01.2008 23:41 0 0 0
  • çok nefis olur eminim,ellerine sağlık superisi
#17.01.2008 01:29 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#17.01.2008 09:53 0 0 0
  • saol eline sağlık tsk
#17.04.2008 13:09 0 0 0