pratik şekerpare

Son güncelleme: 27.05.2009 14:21
  • malzemeler

    1 paket margarin
    1 çay bardağı irmik
    1 çay bardağı toz şeker
    1 paket kabartma tozu
    1 yumurtanın beyazı hamuruna sarısı üzerine.
    aldığı kadar un

    şerbet için:
    4,5 su bardğı şeker
    4 su bardağı soğuk su

    Yapılışı:

    oda sıcaklığında yumaşıtılmış margarine şekeri irmiği kabartma tozunu ve 1 yumurtanın beyazını ekleyip aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edliir.ceviz büyüklüğünde hamurlar koparılarak şekil verilip tepsiye dizilir.üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik fırında pişirilir.şerbeti kaynatmadan dökün
#17.01.2008 08:49 0 0 0
  • aa çok kolay ve pratik bir tarif.yalnız şekeri hiçmi kaynatmayacagız.
#17.01.2008 16:10 0 0 0
  • eywallah
#31.01.2008 19:07 0 0 0
  • saol sindy eline sağlık
#08.02.2008 00:12 0 0 0
  • Evet pratikmiş..
    Teşekkürler..
#27.05.2009 13:41 0 0 0
  • Emeğinize sağlık tşkrler paylaşım için...
#27.05.2009 14:21 0 0 0