malzemeler

250 gr. taze iç bezelye
1 çorba kaşığı yağ
1 adet orta boy soğan
1 tane patates
1 çay kaşığı tuz
1 litre su ya da etsuyu

tarifi

Soyulup, yıkanmış olan soğan ve patates ortalarından yarılıp piyaz biçiminde doğranır. Bir tencereye yağ konur, sebzeler ilave edilerek orta ateşte öldürülür, etsuyu ve tuz da eklenerek ağır ateşte 45 dakika kaynadıktan sonra püre makinesinden geçirilerek, kızarmış ekmek eşliğinde servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 398
favori
like
share
wampirella Tarih: 13.02.2008 09:41
bezelyeyı cok severım corbasıda guzeldır herhalde ellerine saglık ablacım
gürkan Tarih: 13.02.2008 09:17
ellerine saglık sindy abla...
_AsYa_ Tarih: 21.01.2008 13:23
emeğine sağlık teşekkürler Sindy
SU-PERISI Tarih: 17.01.2008 17:35
eline emegine saglık sindy.