Aromalı Kayısı Suyu

Son güncelleme: 31.07.2008 16:48
  • malzemeler

    1.5 kilo olgun çekirdeksiz kayısı,
    10 adet kayısı çekirdeği,
    25 g badem,
    3 karanfil,
    1 kg şeker

    tarifi

    Kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkartın, 10 adet çekirdek ayırın. Çekirdekleri kırın, içlerini çıkartın. Bademleri, çekirdek içlerini ve karanfilleri havan tokmağı ile ezin, şekerle birlikte kayısılara karıştırın. Şekerin erimesini bekleyin (yaklaşık 4-6 saat), arada bir karıştırın. Karışımı biraz kaynatarak suyunu uçurun, iki damla limon sıkın, soğutun. Karışımı büyük bir şişenin içine koyun. Şişenin ağızını kapatın, buzdolabında saklayın. Servis zamanı sulandırarak ikram edin.
#17.01.2008 09:04 0 0 0
  • çekirdegi ve karanfil güzel fikir.saol sindy.
#17.01.2008 17:15 0 0 0
  • tşk güzelmiş paylaşım için saol
#07.07.2008 13:44 0 0 0
  • Ellerine Sağlık
#31.07.2008 16:48 0 0 0