malzemeler

1.5 kilo olgun çekirdeksiz kayısı,
10 adet kayısı çekirdeği,
25 g badem,
3 karanfil,
1 kg şeker

tarifi

Kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkartın, 10 adet çekirdek ayırın. Çekirdekleri kırın, içlerini çıkartın. Bademleri, çekirdek içlerini ve karanfilleri havan tokmağı ile ezin, şekerle birlikte kayısılara karıştırın. Şekerin erimesini bekleyin (yaklaşık 4-6 saat), arada bir karıştırın. Karışımı biraz kaynatarak suyunu uçurun, iki damla limon sıkın, soğutun. Karışımı büyük bir şişenin içine koyun. Şişenin ağızını kapatın, buzdolabında saklayın. Servis zamanı sulandırarak ikram edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 529
favori
like
share
SquadroN Tarih: 31.07.2008 17:48
[COLOR="yellow"]Ellerine Sağlık
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:44
tşk güzelmiş paylaşım için saol
SU-PERISI Tarih: 17.01.2008 18:15
çekirdegi ve karanfil güzel fikir.saol sindy.