Kullanılacak malzeme

3 dana böbreği,
3 kaşık un,
1 baş soğan,
1 tutam biberiye otu,
1 avuç maydanoz,
1 bardak et suyu,
1 bardak elma sirkesi,
2 çorba kaşığı sadeyağ,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

tarifi

Yapımı: Böbreklerin yağını çıkardıktan sonra zar gibi ince derilerini mümkün olduğu kadar çıkarıp 15 dakika kadar hafif akan bir suyun altında tutmalı. Sonra bol akarsuda iyice yıkayıp kuşbaşı iriliğinde parçalara doğrayıp una bulamalı. Bir tavada sadeyağı iyice kızdırmalı. Sonra bu kızgın yağa böbrek parçalarını atmalı ve kuvvetli ateşte bunları karıştırarak iyice kızartmalı.
Etler kızarınca rendelenmiş soğanla kıyılmış maydanozu katmalı. Tuzunu, biberini ve biberiye otunu serptikten sonra bunları karıştırarak bir süre daha kavurmalı. Soğanlar da pembeleşince tavaya bir bardak elma sirkesi dökmeli. Kaptakiler kaynamaya başlayınca bu defa da kaynar et suyunu katmalı ve kabın ağzını örterek böbrekleri orta ısılı ateşte 20 dakika kadar pişirmeli.
Yemeğin salçası koyulaşınca tencereyi ateşten almalı ve sıcak yerde tutulan servis tabağına boşaltmalı ve sıcak servis yapmalı.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1583
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:20
paylşım için thanks
SU-PERISI Tarih: 18.01.2008 17:16
eline saglık sindy.tarif için saol.