MALZEMELER

10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
200 gr yeşil mercimek
100 gr iri bulgur
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 çay bardağı nar ekşisi
4 diş dövülmüş sarımsak
100 gr biber salçası (damak zevkinize göre acı veya tatlısını
kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı nane
Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Kuru patlıcanları sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşamalarını
bekleyin.
Diğer yanda mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.
Daha sonra mercimekler de dahil tüm malzemeyi derin bir kapta
karıştırarak dolmanın içini hazırlayın. Yumuşayan patlıcanların içine
hazırladığınız harcı doldurun (patlıcanları doldururken üstten iki parmak
boşluk kalacak şekilde doldurun; aksi halde iç malzemesi dağılabilir).
Ağızlarını sıkıca kapatıp sığ bir tencereye dizin. Dolmaların dağılmaması
için üstlerine bir tabak da kapatabilirsiniz. Derince bir kapta iki kaşık
salçayı sıcak suyla karıştırıp dolmaların üstüne ilave edin ve kısık ateşte 30
dakika kadar pişirin. Dolmanızı sıcak sıcak yoğurtla ya da soğutup limonla
servis edebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 567
favori
like
share
wampirella Tarih: 10.02.2008 23:48
teşekkürler sindy ellerine saglık
SU-PERISI Tarih: 17.01.2008 18:08
eline saglık sindy.