Gerekli malzeme:

1 su bardağı nohut
1 kg bamya
Yarım kg kuşbaşı koyun eti
1 limon
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
2.5 kahve fincanı margarin
1 su bardağı su
2 baş soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
4 tatlı kaşığı tuz

tarifi

Nohudu akşamdan 2 tatlı kaşığı tuzlu suda ıslatın. Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp süzün.
Bamyaların sap kısımlarını yuvarlak kesip temizleyin. Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın. Haşlanmış etleri kevgirle çıkarıp et suyunu ayırın.
Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun. Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun.
Bamyayı yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin. Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin.
Tencereyi ateşten indirmeye yakın 1 limon suyunu sıkıp 1-2 dakika kaynatın ve sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 523
favori
like
share
wampirella Tarih: 15.02.2008 00:35
ellerine saglık sindy
SU-PERISI Tarih: 21.01.2008 15:07
eline emegine saglık.