SOĞUK KIŞ GÜNLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ- ÖRGÜLER

Son güncelleme: 18.01.2008 13:18
  • Kış geldi ve ne giyeceğim diye merak ediyorsanız, cevabı kısa ve net: Örgü olan herşey. Hırkalar, örgü elbiseler, dev yakalı, uzun ve bol kazaklar, süveterler, etekler, mantolar, tabii ki atkılar (ama dev atkılar), dirseklere kadar uzanan eldivenler, hatta örgü iç çamaşırları. Renklere gelince, ilk sırayı kesinlikle gri alıyor. Siyah ve beyaz ayrıca mor ve sarı da diğer renkler arasında.

    ÖRGÜ NASIL GİYİLİR:

    Baştan aşağı örgü giyebilir veya örgülü parçaları uyumlu kumaştan başka kıyafetler ile birleştirebilirsiniz. Zıtlık yaratmakta bir seçenek: Örgüleri ipek veya dantel kıyafetlerle de kombinleyebilirsiniz. Deri ve örgü ikilisi de çok revaçta, örneğin örgü elbise-deri kemer. Bu arada örgü modeller ya çok kaba (iri el örgüsü gibi) ya da tam tersi, çok narin (dantel / tığ ile işlenmiş misali) desenlerle çıkıyor karşımıza. Örgülere dair unutulmaması gereken bir ayrıntı var: Örgü kıyafet spor ve salaş bir tarz anlamına gelmiyor. Çünkü bu sezon örgüleri çok iddialı, çok feminen yani bunları zarif ve şık olmak için giyeceğiz. Bu yüzden birlikte kullanacağımız aksesuarlar çok önemli. Topuklu bot ve ayakkabılar, zarif çantalar, ince kemerler veya gösterişli takılar, örgü trendinin bir parçası.
    ÖRGÜ KIYAFETLERİN BAKIMI:
    Örgüler diğer kıyafetlerden biraz daha fazla özen gerektiriyor. Örgüleri kesinlikle soğuk suda ve elde yıkamalı. Yumuşak bir sabun ya da deterjan kullanmak yeterli. Bir de tüyo: suya biraz tuz kattığınızda örgünün rengi solmuyor.
    Durularken örgüleri sıkmamak lazım. Bir havlu ile sarıp, üzerine hafifçe bastırmak yeterli. Ve örgü kıyafetleri diğer çamaşırlar gibi değil, asmadan kurutmak gerekir.
    Suni ipek ve ipek örgüler kuru temizlemeye gitmeli.
    Son olarak örgü kıyafetleri ütülemek şekillerinin bozulmasına sebep olur.
#17.01.2008 16:01 0 0 0
  • orgu hirkalar cok hos oluyor, tesekkurler SU-PERISi
#18.01.2008 13:18 0 0 0