YEŞİL ERİK REÇELİ

Son güncelleme: 07.07.2008 14:39
  • Malzeme :
    1 kg yeşil erik,
    2 kg. toz şeker,
    2 bardak su,
    2 çorba kaşığı limon suyu.

    Yapılışı:
    1- Toz şeker, limon suyu ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatın.
    2- Yıkanmış yeşil erikleri ilave edin. Hafif ateşte erikler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
    3- Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı arasıra kontrol edin.
    4- Eğer kaşık ucuyla alınıp, su dolu çay bardağına damlatılan reçel top olup camlaşıyorsa, kıvama geldi demektir.
    5- Reçelin üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile temizledikten sonra, tencereyi ateşten alın.
    6- Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.
#18.01.2008 11:28 0 0 0
  • yesil erigin kendisini cok severim ama recelini hic yemedim, ellerine saglik SU-PERISI
#18.01.2008 13:06 0 0 0
  • ekşi olmazmı acaba
#18.01.2008 13:07 0 0 0
  • paylşım için thanks
#07.07.2008 14:39 0 0 0