Malzeme :
1 kg yeşil erik,
2 kg. toz şeker,
2 bardak su,
2 çorba kaşığı limon suyu.

Yapılışı:
1- Toz şeker, limon suyu ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatın.
2- Yıkanmış yeşil erikleri ilave edin. Hafif ateşte erikler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
3- Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı arasıra kontrol edin.
4- Eğer kaşık ucuyla alınıp, su dolu çay bardağına damlatılan reçel top olup camlaşıyorsa, kıvama geldi demektir.
5- Reçelin üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile temizledikten sonra, tencereyi ateşten alın.
6- Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 715
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:39
paylşım için thanks
fıstıkkız Tarih: 18.01.2008 14:07
ekşi olmazmı acaba
Sindy Tarih: 18.01.2008 14:06
yesil erigin kendisini cok severim ama recelini hic yemedim, ellerine saglik SU-PERISI